• 1

История на фирмата

В началото е Сидем

Дизайнерско студио Сидем е основано през 1992 година с основна дейност дизайн и изработка на дамско бутиково облекло и аксесоари.

На XII Фестивал на Висшата и Авангардна мода. Пролет 1994 колекцията "Бяло и черно" е отличена с I награда за дебют и оттогава Сидем налага своята линия на младежки и дамски облекла от естествени материали, съобразени с последните модни тенденции. Колекциите на Сидем са представяни на авторитетните форуми за българска мода.

Идеята за новата линия на художничката идва от нейния малък син Дани, който пише / диктува на майка си / писмо до Дядо Коледа, защото иска да е Зоро....Малкият Дани е на 4 години , но вече има претенции да е истински герой и Маги Иванова, дизайнер на висша мода тайно помага на Дядо Коледа и изработва първият сценичен костюм, от където тръгват колекции костюми на герои за малки деца.

От 1997 год. Сидем създава марката МАДЖИКЛЕНД за карнавални и сценични костюми и аксесоари

През същата година Маджикленд промотира и създава традиция с провеждането на ежегодни карнавали във Военния клуб в центъра на София , на които, пред 300 гости, облечени от гардероба на Маджикленд, представя новите си колекции в избрана тема.

Организира и провежда карнавални приказни шествия по улиците на София на 24 май под мотото "Подари буква на детето си"

През 1999 год. Маджикленд е поканена като жури, а след това и като участник с жива картина на фестивала на хумора и сатирата в Габрово.На всяко издание на карнавала Маджикленд разработва карнавална картина според темата на фестивала. За принос към карнавалното развитие и фестивала на хумора и сатирата дизайнерско студио Маджикленд получава редица награди.

През 2005 год. участва на карнавала на розите в Казънлък с жива картина.

Постоянни са участията в карнавалите на училища и детски градини, като жури и като гардероб.

Приказният свят на МАДЖИКЛЕНД създава традиция в празника.